Politika privatnosti

>
Politika privatnosti

Datum stupanja na snagu: 02.12.2020.

1. Uvod

Dobrodošli u naučno-istraživački projekat PRECAST.
Naučno-istraživački projekat PRECAST („mi“, „nas“ ili „naš“) posluje sa internet stranicom www.precast.rs (u daljem tekstu „Servis“).
Naša Politika privatnosti reguliše Vašu posetu veb-sajta www.precast.rs i objašnjava kako prikupljamo, čuvamo i otkrivamo informacije koje su rezultat Vašeg korišćenja našeg Servisa.
Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje Servisa. Korišćenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija u skladu sa ovom politikom. Ako u ovoj politici privatnosti nije drugačije definisano, izrazi korišćeni u ovoj politici privatnosti imaju ista značenja kao u našim uslovima i odredbama.
Naši „Uslovi i odredbe„ („Uslovi“) regulišu svu upotrebu našeg Servisa i zajedno sa Politikom privatnosti čine Vaš ugovor sa nama („Ugovor“).

2. Definicije

SERVIS označava veb lokaciju www.precast.rs kojom upravlja naučno-istraživački projekat PRECAST.
LIČNI PODACI označavaju podatke o pojedincu koji se mogu identifikovati iz tih podataka (ili iz tih i drugih podataka u našem vlasništvu ili koji će verovatno postati naše vlasništvo).
PODACI O UPOTREBI su podaci prikupljeni automatski ili generisani upotrebom Servisa ili od same servisne infrastrukture (na primer, trajanje posete stranici).
KOLAČIĆI su male datoteke sačuvane na Vašem uređaju (računaru ili mobilnom uređaju).
KONTROLOR PODATAKA označava fizičko ili pravno lice koje (bilo samostalno ili zajedno sa drugim licima) određuje svrhe i način na koji se lični podaci obrađuju ili treba da budu obrađeni. U svrhu ove Politike privatnosti, mi smo kontrolor podataka Vaših podataka.
PROCESORI PODATAKA (ILI DOBAVLJAČI USLUGA) označavaju svako fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Rukovaoca podataka. Možemo koristiti usluge različitih dobavljača usluga kako bismo efikasnije obrađivali vaše podatke.
PREDMET PODATAKA je svaka osoba koja je predmet Ličnih podataka.
KORISNIK je pojedinac koji koristi našu Uslugu. Korisnik odgovara Subjektu podataka, koji je subjekat Ličnih podataka.

3. Prikupljanje i korišćenje informacija

Prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija u različite svrhe da bismo poboljšali naš Servis.

4. Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci
Tokom korišćenja našeg Servisa, od Vas možemo zatražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da Vas identifikuju i pomoću kojih Vas možemo kontaktirati („Lični podaci“). Podaci koji mogu da Vas identifikuju mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:
0.1. Imejl adresa
0.2. Ime i prezime
0.3. Broj telefona
0.4. Adresa, država, pokrajina, poštanski broj, grad
0.5. Kolačići i podaci o upotrebi
Vaše lične podatke možemo koristiti za kontaktiranje biltena, marketinških ili promotivnih materijala i drugih informacija koje bi vas mogle zanimati. Možete odustati od primanja bilo koje ili svih ovih komunikacija od nas prateći vezu za odjavu.
Podaci o upotrebi
Takođe možemo prikupljati informacije koje Vaš pregledač šalje kad god posetite naš Servis ili kada pristupite Servisu preko bilo kog uređaja („Podaci o upotrebi“).
Ovi podaci o upotrebi mogu da sadrže informacije kao što su adresa Internet protokola vašeg računara (npr. IP adresa), vrsta pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koje posećujete, vreme i datum posete, vreme provedeno na tim stranicama, identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.
Kada Servisu pristupate sa uređajem, ovi podaci o upotrebi mogu sadržati informacije kao što su vrsta uređaja koji koristite, jedinstveni ID uređaja, IP adresa uređaja, operativni sistem uređaja, vrsta Internet pregledača koji koristite, identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.
Praćenje podataka o kolačićima
Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje da bismo pratili aktivnost na našem Servisu i držimo određene informacije.
Kolačići su datoteke sa malom količinom podataka koje mogu sadržati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se u Vaš pregledač šalju sa veb lokacije i čuvaju na Vašem uređaju. Ostale tehnologije praćenja se takođe koriste kao što su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i za poboljšanje i analizu našeg Servisa.
Možete da naložite svom pregledaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke delove našeg Servisa.
Primeri kolačića koje koristimo:
0.1. Sesijski kolačići: sesijske kolačiće koristimo za rad našeg Servisa.
0.2. Preferencijalni kolačići: preferencijalne kolačiće koristimo da bismo zapamtili Vaše postavke i razna podešavanja.
0.3. Sigurnosni kolačići: u sigurnosne svrhe koristimo sigurnosne kolačiće.
0.4. Kolačići za oglašavanje: kolačići za oglašavanje koriste se da bi vam se prikazivali oglasi koji mogu biti relevantni za vas i vaše interese.
Ostali podaci
Tokom korišćenja našeg Servisa možemo prikupljati i sledeće podatke: pol, starost, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o pasošu, državljanstvo, mesto prebivališta i stvarnu adresu, broj telefona (posao, mobilni), dokumente o obrazovanju, kvalifikacijama, profesionalnom osposobljavanju, ugovorima o zapošljavanju, ugovorima o poverljivosti podataka, podaci o bonusima i naknadama, podacima o bračnom statusu, članovima porodice, broju socijalnog osiguranja (ili drugog identifikacionog obveznika), lokaciji kancelarije i drugim podacima.

5. Korišćenje podataka

Istraživački projekat PRECAST koristi prikupljene podatke u različite svrhe:
0.1. za pružanje i održavanje našeg Servisa;
0.2. da Vas obavestimo o promenama našeg Servisa;
0.3. kako bismo Vam omogućili da učestvujete u interaktivnim funkcijama našeg Servisa kada to odlučite;
0.4. pružanje korisničke podrške;
0.5. da prikupimo dragocene informacije kako bismo mogli da poboljšamo naš Servis;
0.6. da bismo nadgledali upotrebu našeg Servisa;
0.7. za otkrivanje, sprečavanje i rešavanje tehničkih problema;
0.8. da bilo koju drugu svrhu koju obezbedite;
0.9. da izvršavamo svoje obaveze i sprovodimo svoja prava koja proizilaze iz bilo kojih Ugovora zaključenih između Vas i nas, uključujući naplatu i naplatu;
0.10. da Vam pružamo obaveštenja o Vašem nalogu i / ili pretplati, uključujući obaveštenja o isteku i obnavljanju, uputstva putem imejla, itd .;
0.11. da Vam pružimo vesti, posebne ponude i opšte informacije o drugoj robi, uslugama i događajima koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima, osim ako se niste odlučili da nećete primati takve informacije;
0.12. na bilo koji drugi način koji možemo opisati kada pružamo informacije;
0.13. u bilo koju drugu svrhu uz Vaš pristanak.

6. Zadržavanje podataka

Zadržaćemo Vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržaćemo i koristićemo Vaše Lične podatke u onoj meri u kojoj je potrebno da se pridržavamo naših zakonskih obaveza (na primer, ako moramo da zadržimo Vaše podatke u skladu sa važećim zakonima), rešavamo sporove i sprovodimo naše pravne sporazume i politike.
Takođe ćemo zadržati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi se obično zadržavaju kraći period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili poboljšanje funkcionalnosti naše usluge ili smo zakonski dužni da te podatke zadržavamo duže vreme.

7. Prenos podataka

Vaše informacije, uključujući lične podatke, mogu se preneti – i održavati na – računarima koji se nalaze izvan vaše države, pokrajine, države ili neke druge državne vlasti, gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz Vaše jurisdikcije.
Ako se nalazite izvan Srbije i odlučite da nam pružite informacije, imajte na umu da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Srbiju i tamo ih obrađujemo.
Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti praćen Vašim podnošenjem takvih podataka predstavlja pristanak na taj prenos.
PRECAST naučno-istraživački projekat će preduzeti sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se sa Vašim podacima postupa sigurno i u skladu sa ovom Politikom privatnosti i neće se izvršiti
prenos Vaših ličnih podataka u organizaciju ili državu ukoliko ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost Vaših podataka i drugih ličnih podataka.

8. Otkrivanje podataka

Možemo otkriti lične podatke koje prikupljamo ili koje pružate:
0.1. Otkrivanje podataka za sprovođenje zakona.
Pod određenim okolnostima od nas će se možda zatražiti da obelodanimo Vaše lične podatke ako to zahteva zakon ili kao odgovor na zahteve javnih vlasti.
0.2. Poslovna transakcija.
Ako smo mi ili naša zavisna preduzeća uključeni u spajanje, pripajanje ili prodaju imovine, Vaši lični podaci mogu se preneti.
0.3. Ostali slučajevi. Vaše podatke možemo otkriti i:
0.3.1. našim zavisnim i povezanim kompanijama;
0.3.2. dobavljačima, dobavljačima usluga i drugim trećim stranama koje koristimo za podršku našem poslovanju;
0.3.3. u bilo koju drugu svrhu za koju obezeđujete informacije;
0.3.4. u svrhu uključivanja logotipa Vaše kompanije na našu internet stranicu;
0.3.5. u bilo koju drugu svrhu koju smo otkrili kada pružite informacije;
0.3.6. uz Vaš pristanak u bilo kojim drugim slučajevima;
0.3.7. ako verujemo da je otkrivanje neophodno ili odgovarajuće radi zaštite prava, imovine ili bezbednosti projekat, naših korisnika ili drugih.

9. Sigurnost podataka

Sigurnost Vaših podataka nam je važna, ali imajte na umu da nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog skladištenja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu Vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

10. Vaša prava na zaštitu podataka prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Ako ste rezident Evropske unije (EU) i Evropskog ekonomskog prostora (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka obuhvaćena GDPR-om.
Cilj nam je da preduzmemo razumne korake koji će Vam omogućiti da ispravite, izmenite, izbrišete ili ograničite upotrebu svojih ličnih podataka.
Ako želite da budete informisani koje lične podatke imamo o Vama i ako želite da budu uklonjeni iz naših sistema, pošaljite nam e-poštu na nknezevic@biosense.rs.
U određenim okolnostima imate sledeća prava na zaštitu podataka:
0.1. pravo pristupa, ažuriranja ili brisanja podataka koje imamo o Vama;
0.2. pravo ispravljanja. Imate pravo na ispravku podataka ako su netačni ili nepotpuni;
0.3. pravo na prigovor. Imate pravo da uložite prigovor na našu obradu Vaših ličnih podataka;
0.4. pravo ograničenja. Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu Vaših ličnih podataka;
0.5. pravo na prenosivost podataka. Imate pravo da Vam se pruži kopija vaših ličnih podataka u strukturiranom, mašinski čitljivom i često korišćenom formatu;
0.6. pravo na povlačenje pristanka. Takođe imate pravo da povučete svoju saglasnost u bilo kom trenutku kada se oslanjamo na Vašu saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka;
Imajte na umu da ćemo od Vas možda zatražiti da potvrdite svoj identitet pre nego što odgovorite na takve zahteve. Imajte na umu da možda nećemo moći da pružimo Servis bez potrebnih podataka.
Imate pravo da se žalite organu za zaštitu podataka zbog našeg prikupljanja i upotrebe Vaših ličnih podataka. Za više informacija obratite se lokalnom organu za zaštitu podataka u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA).

11. Vaša prava na zaštitu podataka prema Kalifornijskom zakonu o zaštiti privatnosti (CalOPPA)

CalOPPA je prvi državni zakon u zemlji koji zahteva da komercijalne veb lokacije i mrežne usluge objavljuju politiku privatnosti. Doseg zakona proteže se daleko izvan Kalifornije i zahteva od osobe ili kompanije u Sjedinjenim Državama (i ostatku sveta) koja upravlja veb lokacijama koje prikupljaju lične podatke od potrošača u Kaliforniji da na svojoj internet stranici postave upadljivu politiku privatnosti navodeći tačno informacije koje se prikupljaju i one pojedincima sa kojima se deli i da se pridržavaju ove politike.
Prema CalOPPA-i, slažemo se sa sledećim:
0.1. korisnici mogu anonimno posetiti našu stranicu;
0.2. naša veza do Politike privatnosti uključuje reč „Privatnost“ i lako se može naći na početnoj stranici naše internet stranice;
0.3. korisnici će biti obavešteni o svim promenama politike privatnosti na našoj stranici;
0.4. korisnici mogu da promene svoje lične podatke slanjem e-pošte na nknezevic@biosense.rs.
Naša politika o signalima „Ne prati“:
Poštujemo signale „Ne prati“ i ne pratimo, ne postavljamo kolačiće ili koristimo oglašavanje kada je postavljen mehanizam pretraživača „Ne prati“. „Ne prati“ je opcija koju možete da podesite u svom veb pregledaču da biste obavestili veb lokacije da ne želite da ih pratite.
„Ne prati“ možete da omogućite ili onemogućite posetom stranice „Postavke“ ili „Podešavanja“ u svom veb pregledaču.

12. Vaša prava na zaštitu podataka prema Kalifornijskom zakonu o privatnosti potrošača (CCPA)

Ako ste stanovnik Kalifornije, imate pravo da saznate koje podatke o Vama prikupljamo, zatražite da izbrišete svoje podatke i da ih ne prodajete (delite). Da biste ostvarili svoja prava na zaštitu podataka, možete podneti određene zahteve i zatražiti od nas:
0.1. Koje lične podatke imamo o Vama. Ako podnesete ovaj zahtev, vratićemo Vam:
0.0.1. Kategorije ličnih podataka koje smo prikupili o Vama.
0.0.2. Kategorije izvora iz kojih prikupljamo Vaše lične podatke.
0.0.3. Poslovna ili komercijalna svrha za prikupljanje ili prodaju Vaših ličnih podataka.
0.0.4. Kategorije trećih lica sa kojima delimo lične podatke.
0.0.5. Konkretne lične podatke koje smo prikupili o Vama.
0.0.6. Spisak kategorija ličnih podataka koje smo prodali, zajedno sa kategorijom bilo koje druge kompanije kojoj smo ih prodali. Ako nismo prodali Vaše lične podatke, obavestićemo Vas o toj činjenici.
0.0.7. Spisak kategorija ličnih podataka koje smo otkrili u poslovne svrhe, zajedno sa kategorijom bilo koje druge kompanije sa kojom smo ih delili.
Imajte na umu da imate pravo da zatražite od nas da Vam dostavimo ove informacije do dva puta u dvanaestomesečnom periodu. Kada podnesete ovaj zahtev, pružene informacije mogu biti ograničene na lične podatke koje smo prikupili o Vama u prethodnih 12 meseci.
0.2. Da biste izbrisali svoje lične podatke. Ako podnesete ovaj zahtev, izbrisaćemo lične podatke koje posedujemo o Vama na dan zahteva iz naše evidencije i uputićemo sve dobavljače usluga da učine isto. U nekim slučajevima brisanje se može izvršiti de-
identifikacijom informacija. Ako odlučite da izbrišete svoje lične podatke, možda nećete moći da koristite određene funkcije za koje su potrebni vaši lični podaci.
0.3. Da prestanete da prodajete svoje lične podatke. Ne prodajemo ili iznajmljujemo Vaše lične podatke trećim licima u bilo koje svrhe. Ne prodajemo Vaše lične podatke za novčanu nadoknadu. Međutim, pod nekim okolnostima, prenos ličnih podataka trećoj strani ili u okviru naše porodice kompanija, bez novčane naknade, može se smatrati „prodajom“ prema kalifornijskom zakonu. Vi ste jedini vlasnik svojih Ličnih podataka i možete zatražiti otkrivanje ili brisanje u bilo kom trenutku.
Ako podnesete zahtev za zaustavljanje prodaje svojih ličnih podataka, zaustavićemo takve prenose.
Imajte na umu da ako od nas zatražite da izbrišemo ili zaustavimo prodaju Vaših podataka, to može uticati na Vaše iskustvo sa nama i možda nećete moći da učestvujete u određenim programima ili uslugama članstva koji zahtevaju upotrebu Vaših ličnih podataka da bi funkcionisali. Ali ni u kom slučaju nećemo Vas diskriminisati zbog ostvarivanja Vaših prava.
Da biste ostvarili svoja gore opisana prava na zaštitu podataka u Kaliforniji, pošaljite svoje zahteve na imejl: nknezevic@biosense.rs.
Vaša prava na zaštitu podataka, opisana gore, obuhvaćena su CCPA-om, skraćenicom od Kalifornijskog zakona o privatnosti potrošača. Da biste saznali više, posetite zvaničnu veb lokaciju o zakonodavnim informacijama u Kaliforniji. CCPA je stupio na snagu 01.01.2020.

13. Dobavljači usluga

Možemo zaposliti nezavisne kompanije i pojedince da olakšaju pružanje našeg Servisa („dobavljači usluga“), pružaju usluge u naše ime, pružaju usluge povezane sa uslugom ili nam pomažu u analizi kako se naša usluga koristi.
Ove treće strane imaju pristup Vašim Ličnim podacima samo da bi izvršavale ove zadatke u naše ime i dužne su da ih ne otkrivaju ili koriste u bilo koje druge svrhe.

14. Analitika

Nezavisne dobavljače usluga možemo koristiti za praćenje i analizu upotrebe naše usluge.

15. CI / CD alati

Možemo koristiti nezavisne dobavljače usluga za automatizaciju procesa razvoja naše usluge.

16. Bihevioralni remarketing

Usluge ponovnog oglašavanja možemo koristiti za oglašavanje na veb lokacijama trećih lica nakon što ste posetili naš Servis. Mi i naši nezavisni dobavljači koristimo kolačiće za
informisanje, optimizaciju i prikazivanje oglasa na osnovu Vaših prethodnih poseta našeg Servisa..

17. Veze do drugih veb-sajtova

Naš Servis može sadržati veze do drugih veb lokacija kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete preusmereni na veb lokaciju te treće strane. Preporučujemo Vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posetite.
Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih veb lokacija ili usluga trećih lica.
Na primer, navedena politika privatnosti napravljena je pomoću PoliciMaker.io, besplatnog alata koji pomaže u sastavljanju visokokvalitetnih pravnih dokumenata. Generator politike privatnosti PoliciMaker.io jednostavan je alat za kreiranje politike privatnosti za blog, veb lokaciju, e-trgovinu ili mobilnu aplikaciju.

18. Dečija privatnost

Naše usluge nisu namenjene za upotrebu deci mlađoj od 18 godina („Dete“ ili „Deca“).
Ne prikupljamo svesno podatke o ličnosti od dece mlađe od 18 godina. Ako saznate da nam je dete dalo lične podatke, kontaktirajte nas. Ako saznamo da smo lične podatke prikupljali od dece bez verifikacije roditeljskog pristanka, preduzećemo korake za uklanjanje tih podataka sa naših servera.
19. Promene u ovoj Politici privatnosti
S vremena na vreme možemo ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavestićemo vas o svim promenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.
Obavestićemo vas putem e-pošte i / ili istaknutog obaveštenja na našoj Usluzi, pre nego što promena stupi na snagu i ažurirati „datum stupanja na snagu“ na vrhu ove Politike privatnosti.
Savetujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promena. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se postave na ovu stranicu.

20. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem imejla: nknezevic@biosense.rs.
Ovu Politiku privatnosti je za www.precast.rs kreirao PoliciMaker.io dana 02.12.2020.

Zahvalnica: Istraživanje sprovedeno uz podršku Fonda za nauku Republike Srbije, PROMIS, #6060755.

Ova internet stranica je izrađena sredstvima finansijske podrške od strane Fonda za nauku. Za sadržinu ove publikacije isključivo je odgovoran Institut BioSens i ta sadržina ne izražava stavove Fonda za nauku Republike Srbije.

Fond za nauku

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart